9 februari 2024

Inteer­nationella kvinno­daagen

Välkomna på öppen konstnärspresentation fredagen den 8 mars i Konstverkstan, Sara kulturhus kl. 12.00 – 13.00. Ta gärna med din matlåda! Vi bjuder på kaffet.

”Spelar det någon roll om jag köper en svensk besprutad gurka eller en ekologisk gurka från Spanien, när mitt liv håller på att rasa samman? …Jag måste börja med mig själv, sen kan jag förändra världen.”
– The Sustainable Woman

2023 kom Monique Wernhamn bok om hennes åtta år långa konstprojekt med alter egot The Sustainable Woman. Projektet bygger på hennes egna erfarenheter av stress, psykisk ohälsa och prekära arbetssituationer samt hur hon som konstnär och människa brottas med sin egen (o)hållbarhet i ett system där hon inte passar in. Konstnären presenterar sitt arbete med boken, en artist book tillika dokumentation och interaktivt konstverk som utmanar läsaren att handla och agera.

Monique Wernhamn (f. 1979, bosatt i Göteborg) arbetar med performativa och deltagarbaserade projekt som möter människor i vardagen. Hon samarbetar med konst- och samhällsinstitutioner, gör utställningar/föreställningar/event i gallerirum och offentliga rum.

The Sustainable Woman Monique Wernström Internationella kvinnodagen Museum Anna Nordlander MAN 3 webb